Categories

Ouder Comité

Bijna elke zondag staat onze chiroleiding klaar om jullie kinderen een leuke chironamiddag te bezorgen. Hiernaast organiseren ze nog tal van andere activiteiten, waaronder weekends, uitstapjes, ‘De Ronde van Weistro’, Beachparty en Retro-TD, en natuurlijk het jaarlijks kamp niet te vergeten.
Verschillende ouders zijn verenigd in het oudercomité en zetten zich vrijwillig in voor de chiro. Ze ondersteunen de chiroleiding op materieel, financieel en raadgevend gebied.

Wil jij ook de Chiro ondersteunen?
Je kan altijd instappen in het oudercomité. Geef een seintje aan iemand van het oudercomité of aan de hoofdleiding. Wil je liever niet mee vergaderen, maar wel nu en dan eens een helpende hand toesteken, bij schoonmaak of een activiteit? Geef dit ook zeker door aan iemand van ons.

Wat doen we? “met raad en daad bijstaan”
We helpen bij het onderhoud van de infrastructuur: een nieuwe dakgoot, een likje verf, kleine elektriciteitswerken, loodgieterij, enz… Handige papa’s of mama’s zijn altijd welkom!
We helpen bij de grote schoonmaak van de lokalen en het speelterrein.

Je vindt ons ook bij de grotere festiviteiten of activiteiten, zoals bv. de Beach Party en de Retro TD, of om pannenkoeken bakken voor een feestje, om met de auto kinderen te vervoeren, enz…

We beheren de boekhouding van de Chiro. Mama Liesbet beheert de kas en de rekeningen als een goed en nauwgezet huismoeder.
We ondersteunen bij de verplichtingen naar de gemeente toe (brandveiligheid, subsidieaanvragen, …)

We geven de leiding raad en steun bij tal van beslissingen die de werking beïnvloeden. We geven advies, luisteren bij moeilijke momenten en helpen waar nodig. We gaan ons anderzijds niet bemoeien met de concrete activiteiten of beslissingen die louter aan de leiding toekomen.

Waarom doen we dit?
We willen een spreekbuis zijn van de volledige groep ouders, en de leidingploeg regelmatig ideeën of ervaringen aanreiken. Soms kan een tweede opinie nodig zijn, en geven we vanuit het oudercomité dan assistentie. We vinden het ook belangrijk om de leiding regelmatig een schouderklopje of complimentje te geven. Het oudercomité zorgt dus voor een positieve inbreng vanuit de ouders in de chirowerking.

Heb je interesse?
Nieuwe enthousiaste ouders zijn steeds welkom. Kom gerust eens kijken op een vergadering van het oudercomité en leiding. Dat gebeurt om de twee maanden. Indien je interesse hebt, spreek gerust iemand van de leiding of huidige oudercomité aan of stuur ons een berichtje.

Heb je opmerkingen of vragen?

Je kan natuurlijk steeds bij de leiding terecht met al je vragen. Indien je je toch naar het oudercomité wil richten, kan je steeds mailen naar Liesbet Van de Voorde (Liesbet_vdv@hotmail.com) of een ouder van het oudercomité aanspreken (de gegevens staan op de website).

Wie zit er momenteel in het oudercomité?

 Gunter Cluts papa van Mena (Tito) guntercluts@gmail.com
Liesbet Van de Voordemama van Lotte en Nel (Aspi)liesbet_vdv@hotmail.com
Evi Clerboutmama van Seppe en Sephen (Aspi)evi.clerbout@gmail.com
Rozelien Van de VoordeTante van Lotte en en Nel (Aspi) zus van Liesbet (OC)rozelien@hotmail.com
Vanessa ColluraMama van Luana (Aspi) 
Simon DepreterPapa van Staf (Tito) 
Kathleen Thielemans
Lieven Bertheloot
Ouders van Lotte (Tito) Femke (Aspi) en Jana (Leiding) kathleen.thielemans@skynet.be